fredag 11. mars 2011

Graset er alltid grønare på andre sida..

Plutseleg var kjedelige februar over, og mars ankom med brak og røyk. 1.mars; seier opp jobben i Bergen, reisar heim og tar sjansen på å få vikarjobb på skulen. 2.mars; telefonen ringer kl 8 om morgonen, det er kaos på skulen og dei treng vikar. 3.mars; fiksa meg fast jobb på skulen fram til eg reiser. 4.mars; fiksa meg fast jobb på skulen fra eg kjem heim fra Thailand og fram til 31.juli.

Alt såg lyst ut. Alt gjekk på skinner. Heilt til; "åja, Thailand i 2 mnd, ja, så kjekt! Har dåkk fiksa dåkk visum, då?"

.....


Datoen stod nå 6.mars, og det var knappe to veker til visum måtte vere i hende. Telefon til posten, til visumservice til kvarandre og til alle andre som må hjelpe å sende passa våre verda over, siden ingen er i same hus som passet sitt akkurat då. Skrive ut på alle slags skjema og billettar, og betale ALT for mykje for å få alle nødvendige papirer og pass under same tak. Etter mykje styr og søvnlause netter gjekk det seg likevel til. 9.mars var alle pass postlagde og på veg til Oslo, og me kunne slappe av. Det var i alle fall det me vart fortalt.

11.mars:
Ane Birkeland: "har du hørt noe fra visumservice?"
Astrid: "ja, fikk mail i går, alt e i orden. Har ikkje du?
Ane: "nei...kjekt"

Sende mail til visumservice, dei har ikkje motteke noke brev fra Ane Birkeland. Kult, kvar er passset då? Ringe posten, som, langs vegen (les:btw), garanterte at hennar brev skulle vere i Oslo 7.mars, høyre om dei veit kvar brevet er. Nei, dei har ikkje peiling.

Banning og steiking, stresshovudverk og alt frå fortvila hyl til "at-det-går-an"-latter.

Visumservice kan ikkje garantere at dei får klargjort visum på ei veke. Særleg sidan dei ikkje har motteke noko å klargjere. Så me er alle einige om at posten er den store, stygge ulven her. Med sine lovnadar om at A-post leverer brev til dagen etter, og lokker Ane med at ho kan spare nokre kroner på å sleppe å sende med OverNatt. Dei berre lyg. A-post kan ta opp til ei veke!


Så denne helga kan bli festeleg.
Å, så godt at du kom med litt action, mars.


slik ser ei stressa dame ut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar